Пропозиции - Државно првенство Вело-крос


Организатор

ВФМ, МВК Велес

Патека

 

Кружна, Езеро Младост- Смарт езеро Младостдолжина 2,2 км 

 

кадети и жени 30 минути

мастерс 40 минути

јуниори 50 минути

сениори 60 минути

Дата

28-02-2021

Старт

Езеро Младост, 11:30 часот

Цел

на исто место каде и старт

Пријава

најкасно до 25.02.2021 год. secretary@cfm.org.mk

Стартни броеви

од 10:30 до 11:00

Технички прописи

се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, тркала 28- ци, широчина на волан за  управување не поголема од 50 цм, секој возач со прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност

Награди

медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени,

Бодување

Ранг-листа Вело-крос

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците  возат  на сопствена одговорност