Пропозиции - Апхил Чистилиште - Водно


Организатор

ВФМ, ВК Енерџи,

Патека

Должина на патеката 2,4км Сите категории стартуваат по редослед во 15ч. по следниов распоред:

 

- Елите   

- Мастерс     

- Јуниори     

- Жени         

- Кадети        

У13

Дата

28-03-2021

Старт

15:00 часот

Улица Караорман, над црквата СВ. Јован Крстител

Цел

Средно Водно

Пријава

до 26.03.2021 до 12ч на маилот на Велосипедската федерација secretary@cfm.org.mk

 Нема да има пријавувење на лице место, секој клуб до сабота ќе ја добие стартната листа кој во колку часот ке стартува.

 Поради протоколот Хоби категорија нема да има.

Стартни броеви

Стартните броеви се делат по Протокол на водачите на екипите пред стартот на трката.

Технички прописи

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност.Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија. Организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен благовремено да ги извести клубовите. 

Награди

Медалји за првопласирани тројца по категорија.

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени и У-13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Натпреварот ќе се спроведе спрема Протокол кој го имате добиено и сте должни да го почитувате.