Пропозиции - КУП на Македонија


Организатор

ВФМ, МВК Велес

Патека

Стоби, споменик Никола Петров, Неготино (надвозник пред спуст), споменик Никола Петров, Стоби, раскрсница Градско (раскрсница Градско, Прилеп, Неготино, поранешен мотел Интернационал, стар афтопат), Стоби. 

Должина на круг 32 км.

сениори                             4 круга 128 км

јуниори и мастерс       3 круга 96 км

кадети и жени               2 круга 64 км

У-15                                  1.1/5 круг 45 км

У-13                                 1 круг 32 км

Дата

11-05-2019

Старт

11:00 часот пред Стоби (поранешен мотел Интернационал)

Цел

на исто место каде и старт

Пријава

secretary@cfm.org.mk,   до 09.05.2019

Стартни броеви

од 10: 00 до 10:45 часот

Технички прописи

се вози во клубска велосипедска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед, задолжително мерење на пренос, се вози строго по десна коловозна лента, патот не е затворен за сообраќај, трката е обезбедена од страна на полиција 

Награди

медалји и признанија за првопласираните тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа друмски велосипедизам

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

со прифаќање на пропозициите секој вози на сопствена одговорност