Пропозиции - Државно Ридско првенство


Организатор

ВФМ, ВК 15 Мај

Патека

Битола - Нижо Поле 

должина 15 км

Дата

02-06-2019

Старт

12:00 часот, Плоштад Магнолија,  пред Саат кула

Цел

Ски центар Стрежево

Пријава

Стартни броеви

од 11;00 до 11:40 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клупска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед

Награди

медалји и признанија на првопласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа друмски велосипедизам

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

затворена вожња 3 километри