Пропозиции - Апхил Водно


Организатор

ВФМ, ВК Енерџи

Патека

Должина на патеката 2,4км Сите категории стартуваат по редослед во 13ч. по следниов распоред: 

- Елите   

- Мастерс     

- Јуниори     

- Жени         

- Кадети        

- У13

Дата

10-04-2022

Старт

13:00 часот 

Улица Караорман, над црквата СВ. Јован Крстител

Цел

Средно водно

Пријава

до 08.04.2022 до 12ч на емаилот на Велосипедската федерација  secretary@cfm.org.mk  и kondev@bikestop.com.mk

 Нема да има пријавувење на лице место, секој клуб ќе ја добие стартната листа кој во колку часот ќе стартува.

Стартни броеви

Стартните броеви се делат по Протокол на водачите на екипите пред стартот на трката.

Технички прописи

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност.Трката се вози  по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија.

Организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен благовремено да ги извести клубовите.

Награди

Медалји за првопласирани тројца по категорија.

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени и У13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Натпреварот ќе се спроведе спрема Протокол во услови на пандемија.