Пропозиции - КУП на Македонија


Организатор

ВФМ, ВК Спид бајк

Патека

Кружна патека во должина од 3,5 км, на излез од Охрид.

-Сениори и Јуниори 18 круга

-Мастерс 12 круга

-кадети и Жени 10 круга

-У-15   6 круга

-У13    4 круга

 

 

Дата

08-05-2022

Старт

-Сениори и Јуниори 12:00 часот

-Кадети, Мастерс и Жени (по завршување на првата трка)

-У-15 и У-13 (по завршување на втората трка)

Цел

на исто место каде и старт на трката

Пријава

Клубовите треба да пријават учество најкасно до 06.05.2022 год. до 18:00 часот на меил secretary@cfm.org.mk

за непријавени велосипедисти нема да биде дозволен старт

Стартни броеви

од 11:00 до 11:40 часот

Технички прописи

Првенството се организира според правилник на УЦИ, ВФМ и Пропозицииве, секој натпреварувач  кој ги прифаќа пропозициите и стартува вози на сопствена одговорност. 

 Мерење пред старт на секоја трка според стартна листа, максимална дозволена должина на една каденса 

Јуниoри:                                7,93 м

Кадети, У-15 и У-13             6,94 м

Награди

медалји и признанија за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени, У-15 и У13

Бодување

Ранг-листа

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Клубовите задолжително треба да ги пријават натпреварувачи во предвидениот рок поради изготвување на стартни листи, известување на надлежни и почитување на предвидената сатница. 

Со прифаќањето на пропозициите натпреварувачите возат на сопствена одговорност.

Организаторот го задржува правото на измени на пропозициите за што е должен натпреварувачите и водството да ги изветси пред стартот. 

  ЗА НЕПРИЈАВЕНИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ НЕМА СТАРТ