Пропозиции - Радовиш ХСО МТБ


Организатор

ВФМ, ВК Бел камен

Патека

Кружна патека-Манастир Свети Ѓорѓи с.Ораовица, Радовиш

должина на круг 3.1 км

Сениори                                              6 круга

Јуниори, Мастер  и Жени                  5 круга

Кадети                                                4 круга

У-13                                                    2 круга

Хоби                                                   2 круга

Дата

22-05-2022

Старт

12:00 часот

Цел

на исто место каде и старт на трката

Стартни броеви

од 11:00 до 11:45 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига исправен велосипед 

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија 

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени и У13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Организаторот има право на измена на пропозициите за што е должен еден час пред натпреварот да ги извести натпреварувачите, со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност.