Пропозиции - ХСО Куманово УЦИ С1


Организатор

ВФМ, ВК Крос сајклинг

Патека

Локалитет Студена вода,
кружна патека со должина на круг од 4.8км  со вкупна елавација од 190 метри

сениори мажи- 5 круга
јуниори мажи- 4 круга                                                                                                              сениори жени- 3 круга
јуниори жени- 3 круга

Дата

05-06-2022

Старт

09:00 Јуниори мажи
 Јуниори жени,Сениори жени и Сениори мажи по завршување на претходна категорија

Цел

на исто место каде и стартот на трката

Стартни броеви

Сабота од 09:00 до 12:00 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига исправен велосипед

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори/ки и јуниори/ки

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Строго се забранува поминување на препреките со велосипед во раце поради загрозување на останатите учесници!
Секоја секција со препреки ке има помошна патека(B line)
со прифаќање на пропозиции секој вози на своја одговорност.

 Официјален тренинг за УЦИ натпреварувачи 04.06.2022 Сабота, од 14:00 до15:00 часот