Пропозиции - ХСО Куманово


Организатор

ВФМ, ВК Крос сајклинг

Патека

Локалитет Студена вода,
кружна патека со должина на круг од 4.8км  со вкупна елавација од 190 метри

кадети -   3 круга
кадетки-  2 круга
мастерс - 3 круга
У-13  -     3 круга скратени
Хоби мажи/жени  -    2  круга

Дата

04-06-2022

Старт

10:00  У-13
Кадетки, Кадети, Мастер по завршување на претходна категорија
15:15  Хоби

Цел

на исто место каде и стартот на трката

Стартни броеви

Сабота од 09:00 до 12:00 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига исправен велосипед

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: кадети/ки, У-13, мастерс, хоби мажи и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Строго се забранува поминување на препреките со велосипед во раце поради загрозување на останатите учесници!
Секоја секција со препреки ке има помошна патека(B line)
со прифаќање на пропозиции секој вози на своја одговорност.