Пропозиции - Радовиш ХС МТБ


Организатор

ВФМ,ВК Бел камен

Патека

Кружна патека-Манастир Свети Ѓорѓи с.Ораовица, Радовиш

должина на круг 3.3 км

Сениори                                                      6 круга

Јуниори, Мастер  и Жени                   5 круга

Кадети                                                          4 круга

Хоби                                                              2 круга

Дата

09-06-2019

Старт

лиценцирани                12:00 часот

хоби                                   11:00 часот

Цел

стартно целна рамнина (на исто место каде е и старт)

Пријава

vkbelkamen@hotmail@com

тел: 078 253 465

Стартни броеви

од 10:00 до 11:30 часот

Технички прописи

се вози со клубска велосипедска опрема, заштитна кацига, исправен велосиопед.

Награди

медали и признанија за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на измена на пропозициите за што е должен еден час пред натпреварот да ги извести натпреварувачите, со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност.