Пропозиции - Државно ридско првенство


Организатор

ВФМ, ВК Пелистер 15 Мај

Патека

Битола-Нижополе 12 км

Сениори, Јуниори, Кадети, Мастерс и Жени

Вила Виста- Нижополе  8 км У-15,

Стрежево – Нижополе 4 км У-13 

 

Дата

23-07-2022

Старт

11:00 часот

Хотел Капри - Битола (на излез од Битола во правец спрема Пелистер)

Вила Виста У-15

Стрежево У-13

 

 

Цел

За сите категории  Ски центар Нижополе

Пријава

Најкасно до 20.06.2022 год. до 12:00 часот,   secretary@cfm.org.mk  milandjukic1984@gmail.com  vk15majbitola@gmail.com  075 309 888

Стартни броеви

од 10:00 часот до 10:40 часот

Технички прописи

Првенството се организира според техничкиот правилник на УЦИ и ВФМ, се настапува во клубска опрема, секој натпреварувач  кој ги прифаќа пропозициите стартува и вози на сопствена одговорност.

Велосипедистите МОРА да се движат по десната коловозна Лента.

Награди

Организаторот обезбедува гравирани медали и дипломи за прво пласирани тројца во категорија.

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени, У-15 и У13

Бодување

Ранг-листа

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Клубовите задолжително треба да ги пријават натпреварувачи во предвидениот рок поради изготвување на стартни листи и почитување на предвидената сатница.

Со прифаќањето на пропозициите натпреварувачите возат на сопствена одговорност.

Организаторот го задржува правото на измени на пропозициите за што е должен натпреварувачите и водството да ги изветси пред стартот