Пропозиции - Државно првенство ХСО МТБ


Организатор

ВФМ, ВК Крос сајклинг

Патека

ПАТЕКА

Локалитет Студена вода
кружна, со должина на круг од 4км  со вкупна елавација од 160 метри

сениори - 6 круга
јуниори - 5 круга
кадети -   3 круга
мастерс - 3 круга
жени -      4 круга
У-13  -     2 круга скратени

Дата

24-07-2022

Старт

16:15 старт У 13
17:00 старт останати категории

Цел

На исто место каде и стартот на трката

Стартни броеви

од 15 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига исправен велосипед

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени и У13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Строго се забранува поминување на препреките со велосипед во раце поради загрозување на останатите учесници!
Секоја секција со препреки ке има помошна патека(B line)
со прифаќање на пропозиции секој вози на своја одговорност