Пропозиции - Гостивар ХС МТБ


Организатор

ВФМ,ВК Андреналин

Патека

Гостивар, с. Горна Банјица, (фудбалски стадион)

должина на круг 5.1 км, вкупна елавација 190 м.

сениори   5 круга

јуниори   4 круга

кадети     3 круга

мастер    4 круга

жени       4 круга

хоби        2 круга

Дата

23-06-2019

Старт

12:00 часот

Цел

на исто место каде и старт

Пријава

adrenalinecyclingclub@gmail.com                  070 245 287

Стартни броеви

од 10:00 до 11;30 часот

Технички прописи

се вози со заштитна кацига, исправен велосипед и соодветна опрема

Награди

медали и признанија за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен еден час пред старт да ги извести учесниците, со прифаќање на пропозициите секој вози на сопствена одговорност