Пропозиции - Државно првенство Хронометар


Организатор

ВФМ, МВК Велес

Патека

Стоби (према Неготино и назад, различна дистанца спрема категории)

за У-13 должина 8 км

за У-15 должина 11 км

за Кадети и Жени должина14 км

за Сениори, Јуниори и Мастер должина 24 км

Дата

29-06-2019

Старт

во 10:00 часот пред археолошки локалитет Стоби

Цел

за сите категории на исто место каде е и старт на трката

Пријава

најкасно до 27.06.2019 до 12:00 часот,  secretary@cfm.org.mk 

велосипедистите кои нема да бидат пријавени во наведениот рок нема да имаат право на старт

Стартни броеви

од 09:00 до 09:45 часот

Технички прописи

велосипедистите МОРА да се движат задолжително  по десната коловозна лента,

не е дозволено пратење со возила,

МЕРЕЊЕ на пренос пред старт по стартната листа е задолжително, максимална дозволена должина на една каденса е:

за Јуниори  7.93 м

за Кадети, У-15 и У-13  6.94 м

Награди

медалји и признанија за првите тројца натпреварувачи по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа друмски велосипедизам

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на измени на овие пропозиции за што е должен да ги извести учесниците најкасно еден час пред старт на трката