Пропозиции - Трофеј 11ти Октомври


Организатор

ВФМ, ВК Вело-М

Патека

Патеката е кружна по Булевар Октомвриска Револувија и Трета Македонска Ударна Бригада- Куманово, должина на круг 5.3км

У-13 - 3круга ;

У-15 – 5 кругa ;

Кадети и жени – 7 кругa ;

Мастерс – 8 круга

Јуниори – 9 кругa ;

Сениори – 10 кругa

Дата

11-10-2023

Старт

Булевар Октомвриска Револуција (Кај спортска сала) во 12:30 часот

Цел

На исто место каде што ќе биде стартот 

Пријава

Во клубот на e-mail: velommarjan@t-home.mk secretary@cfm.org.mk ,

телефон : 078 413 734

Стартни броеви

од 11:00 до 12:00 часот

Технички прописи

Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија.

Награди

Ќе се доделат медаљи за 1-2-3 место за секоја од категориите

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети , мастерс , жени У-15 и У-13

Бодување

меѓународна, не се бодува

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Организаторот има право на измени на патеката и бројот на круговите во зависност од временските услови на патекатa.