ПРОПОЗИЦИИ- КУП на Македонија Вело-крос

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија, 
МВК Велес
Патека: Кружна, Градски парк- Спортска сала Парк спорт, должина 2,2 км                  кадети   30 минути 
мастерс 40 минути 
јуниори 50 минути 
сениори 60 минути
Дата: 24.03.2019 година
Старт: Градски парк, 12:00 часот
Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk
Стартни броеви:             11:00 до 11:45
Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, тркала 28- ци, широчина на волан за  управување не поголема од 50 цм, секој возач со прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност
Награди: медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, (У-15 и У-13 се натпреваруваат во категорија кадети)
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ Вело-крос
Трошоци: организациони трошоци на терет на организаторот
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците  возат  на сопствена одговорност

Ранг листа Вело-крос 18.03. 2019

                                                               СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
       1. Тефик САЛИХИ Цикло спорт 25+25=50 50
       2. Кирил МАРКОВСКИ Вело-М 20+15=35 35
       3. Емил ЦВЕТАНОВ Кросс сајклинг 0+20=20 20
       4. Борислав СОЛАРСКИ Цикло спорт 15+4=19 19
       5. Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 10+7=17 17
       6. Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 7+8=15 15
       7. Бесник МУСТАФИ Вело-М 8+5=13 13
       8. Марјан ТАСЕВСКИ 15 МАЈ 6+6=12 12
       9. Михаил ТАСЕВСКИ Оксижен 0+10=10 10
     10. Марио ПЕТРОВСКИ Вело-М 5+0=5 5
     11. Јовица САЗДОВ МВК Велес 0+0=0 0
     12. Никола ЛЕВКОВ Вело-М 0+0=0 0
     13. Енис РАМАДАНИ Вело-М 0+0=0 0
                                                ЈУНИОРИ
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
 1. Кристијан МАКСИМОВСКИ МВК Велес 25+25=50 50
 2. Виктор ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 20+20=40 40
 3. Даниел МОЈСОСКИ Спид бајк 15+15=30 30
 4. Ивица ГАЦОВСКИ Вело-М 0+0=0 0
 5. Јован НАСТОВ МВК Велес 0+0=0 0
 6. Виктор КУЗМАНОВСКИ Спид бајк 0+0=0 0
 7. Роберт ПАНОВСКИ МВК Велес 0+0=0 0
 8. Андреј СТОЈАНОВСКИ Вело-М 0+0=0 0
                                                                      КАДЕТИ
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
 1. Лука ДИМИТРИЈОСКИ Спид бајк 25+25=50 50
 2. Давид РИСТОВСКИ МВКВелес 20+20=40 40
 3. Благој МАРКОВСКИ МВКВелес 15+15=30 30
 4. Александар ТРАЈКОВ МВКВелес 7+10=17 17
 5. Дарко ДИМОВСКИ МВКВелес 8+8=16 16
 6. Бојан РИСТОВ МВКВелес 6+6=12 12
 7. Бесим МУСТАФИ Вело-М 0+10=10 10
 8. Леонид СТЕФАНОВСКИ 15 МАЈ 5+4=9 9
 9. Филип ТЕМЕЛКОВСКИ 15 МАЈ 4+5=9 9
 10. Андреј МАЏОСКИ Илинден 0+7=7 7
 11. Воислав ЛАЗАРЕВСКИ 15 МАЈ 3+0=3 3
 12. Михајло СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 0+3=3 3
 13. Милош АЛЕКСОВСКИ Вело-М 0+0=0 0
 14. Филип РИСТЕВСКИ 15 МАЈ 0+0=0 0
 15. Илија ГЕОРГИЕВСКИ 15 МАЈ 0+0=0 0
 16. Христијан АТАНАСОВСКИ 15 МАЈ 0+0=0 0
17. Константин КОСТОВ Илинден 0+0=0 0
18. Андреј КУЗМАНОСКИ Илинден 0+0=0 0
19. Леонид МАРКОСКИ Илинден 0+0=0 0
20. Александар СПИРКОСКИ Илинден 0+0=0 0
МАСТЕРС
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
       1. Златко ГЕЦОСКИ 15 МАЈ 25+25=50 50
       2. Љупчо ГЛИГОРОВСКИ 15 МАЈ 20+20=40 40
       3. Миле СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 15+15=30 30
       4. Борче ЈОРДАНОВСКИ Мадал бал 0+0=0 0
ЕКИПНО
ПЛАСМАН КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
         1. МВК Велес 118+119=237 237
         2. ВК Спид бајк 40+40=80 80
         3. ВК Цикло спорт 40+29=69 69
         4. ВК Вело-М 43+20=63 63
         5. ВК 15 МАЈ 18+18=36 36
 6. ВК Кросс сајклинг 0+20=20 20
         7. ВК Оксижен 0+10=10 10
 8. ВК Илинден 0+7=7 7
         9. ВК Мадал бал 0+0=0 0

РЕЗУЛТАТИ –Државно првенство Вело-крос–17.03. 2019

                                                                     СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време   
1 Тефик САЛИХИ Цикло спорт 1:04:56
2 Емил ЦВЕТАНОВ Кросс сајклинг 1:05:13
3 Кирил МАРКОВСКИ Вело-М 1:06:03
4 Михаил ТАСЕВСКИ Оксижен 1:09:45
5 Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 1:10:23
6 Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 1:11:08
7 Марјан ТАСЕВСКИ 15 МАЈ 1:13:27
8 Бесник МУСТАФИ Вело-М 1:14:48
9 Борислав СОЛАРСКИ Цикло спорт 1:15:30
  DNF Марио ПЕТРОВСКИ Вело-М  
  DNF Јовица САЗДОВ МВК Велес  
  DNS Никола ЛЕВКОВ Вело-М  
                                                                      ЈУНИОРИ
пласман име и презиме клуб време   
       1 Кристијан МАКСИМОВСКИ МВК Велес 1:01:41
       2 Виктор ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 1:03:06
       3 Даниел МОЈСОСКИ Спид бајк 1:06:19
    DNF Ивица ГАЦОВСКИ Вело-М  
    DNF Јован НАСТОВ МВК Велес  
 DNF Виктор КУЗМАНОВСКИ Спид бајк  
 DNF Роберт ПАНОВСКИ МВК Велес  
 DNS Андреј СТОЈАНОВСКИ Вело-М  
                                                                      КАДЕТИ
пласман име и презиме клуб време   
1 Лука ДИМИТРИЈОСКИ Спид бајк 24:59
2 Давид РИСТОВСКИ МВК Велес 26:09
3 Благој МАРКОВСКИ МВК Велес 27:01
4 Александар ТРАЈКОВ МВКВелес 28:01
5 Дарко ДИМОВСКИ МВК Велес 29:26
6 Андреј МАЏОСКИ Илинден 30:14
       7 Бојан РИСТОВ МВК Велес 33:18
       8 Филип ТЕМЕЛКОВСКИ 15 МАЈ 34:21
       9 Леонид СТЕФАНОВСКИ 15 МАЈ 34:55
      10 Михајло СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 35:15
      11 Воислав ЛАЗАРЕВСКИ 15 МАЈ 35:50
      12 Филип РИСТЕВСКИ 15 МАЈ 36:11
    DNF Илија ГЕОРГИЕВСКИ 15 МАЈ  
    DNF Христијан АТАНАСОВСКИ 15 МАЈ  
 DNF Бесим МУСТАФИ Вело-М  
 DNF Милош АЛЕКСОВСКИ Вело-М  
 DNF Константин КОСТОВ Илинден  
 DNF Андреј КУЗМАНОСКИ Илинден  
 DNF Леонид МАРКОСКИ Илинден  
 DNS Александар СПИРКОСКИ Илинден  
                                                                     МАСТЕРС
пласман име и презиме клуб време   
1 Златко ГЕЦОСКИ 15 МАЈ 51:14
2 Љупчо ГЛИГОРОВСКИ 15 МАЈ 53:21
3 Миле СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 54:22
    DNS Борче ЈОРДАНОВСКИ Мадал бал  

Пропозиции Државно првенство Вело-крос

Државно првенство Вело-крос
Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија,
ВК Спид бајк
Патека: Кружна  Спортско рекреативен центар Крушино , должина 2,3 км                 кадети 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60 минути
Дата: 17.03.2019 година
Старт: Спортско рекреативен центар Крушино, на фудбалското игралиште 12:00 часот
Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk; saso.dimitrijoski@yahoo.com   
Стартни броеви:             11:00 до 11:45
Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, тркала 28- ци, широчина на волан за  управување не поголема од 50 цм, секој возач со прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност
Награди: медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, (У-15 и У-13 се натпреваруваат во категорија кадети)
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ Вело-крос
Трошоци: организациони трошоци на терет на организаторот
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците  возат  на сопствена одговорност

Ранг листа – Вело крос 04.03.2019

СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
1. Тефик САЛИХИ Цикло спорт 0+25=25 25
2. Кирил МАРКОВСКИ Вело-М 0+20=20 20
3. Борислав СОЛАРСКИ Цикло спорт 0+15=15 15
4. Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 0+10=10 10
5. Бесник МУСТАФИ Вело-М 0+8=8 8
6. Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 0+7=7 7
7. Марјан ТАСЕВСКИ 15 МАЈ 0+6=6 6
8. Марио ПЕТРОВСКИ Вело-М 0+5=5 5
9. Јовица САЗДОВ МВК Велес 0+0=0 0
10. Никола ЛЕВКОВ Вело-М 0+0=0 0
11. Енис РАМАДАНИ Вело-М 0+0=0 0
ЈУНИОРИ
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
 1. Кристијан МАКСИМОВСКИ МВК Велес 0+25=25 25
 2. Виктор ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 0+20=20 20
 3. Даниел МОЈСОСКИ Спид бајк 0+15=15 15
 4. Ивица ГАЦОВСКИ Вело-М 0+0=0 0
 5. Јован НАСТОВ МВК Велес 0+0=0 0
 6. Виктор КУЗМАНОВСКИ Спид бајк 0+0=0 0
 7. Роберт ПАНОВСКИ МВК Велес 0+0=0 0
 8. Андреј СТОЈАНОВСКИ Вело-М 0+0=0 0
КАДЕТИ
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
 1. Лука ДИМИТРИЈОСКИ Спид бајк 0+25=25 25
 2. Давид РИСТОВСКИ МВКВелес 0+20=20 20
3. Благој МАРКОВСКИ МВКВелес 0+15=15 15
4. Бесим МУСТАФИ Вело-М 0+10=10 10
5. Дарко ДИМОВСКИ МВК Велес 0+8=8 8
6. Александар ТРАЈКОВ МВКВелес 0+7=7 7
7. Бојан РИСТОВ МВКВелес 0+6=6 6
8. Леонид СТЕФАНОВСКИ 15 МАЈ 0+5=5 5
9. Филип ТЕМЕЛКОВСКИ 15 МАЈ 0+4=4 4
10. Воислав ЛАЗАРЕВСКИ 15 МАЈ 0+3=3 3
11. Михајло СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 0+0=0 0
12. Милош АЛЕКСОВСКИ Вело-М 0+0=0 0
13. Филип РИСТЕВСКИ 15 МАЈ 0+0=0 0
14. Илија ГЕОРГИЕВСКИ 15 МАЈ 0+0=0 0
15. Христијан АТАНАСОВСКИ 15 МАЈ 0+0=0 0
МАСТЕРС
пласман име и презиме клуб бодови вкупно бодови
1. Златко ГЕЦОСКИ 15 МАЈ 0+25=25 25
2. Љупчо ГЛИГОРОВСКИ 15 МАЈ 0+20=20 20
3. Миле СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 0+15=15 15
4. Борче ЈОРДАНОВСКИ Мадал бал 0+0=0 0
ЕКИПНО
ПЛАСМАН КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. МВК Велес 0+118=118 118
2. ВК Вело-М 0+43=43 43
3. ВК Спид бајк 0+40=40 40
3. ВК Цикло спорт 0+40=40 40
5. ВК 15 МАЈ 0+18=18 18
6. ВК Мадал бал 0+0=0 0

Резултати Вело крос-Трофеј БИТОЛА 03.03.2019

СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време
1 Тефик САЛИХИ Цикло спорт 1:06:51
2 Кирил МАРКОВСКИ Вело-М 1:06:58
3 Борислав СОЛАРСКИ Цикло спорт 1:08:59
4 Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 1:09:06
5 Бесник МУСТАФИ Вело-М 1:10:13
6 Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 1:10:52
7 Марјан ТАСЕВСКИ 15 МАЈ 1:15:45
8 Марио ПЕТРОВСКИ Вело-М 1:16:50
  DNF Јовица САЗДОВ МВК Велес  
  DNS Никола ЛЕВКОВ Вело-М  
  DNS   Вело-М  
ЈУНИОРИ
пласман име и презиме клуб време
1 Кристијан МАКСИМОВСКИ МВК Велес 57:32
2 Виктор ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 57:32
3 Даниел МОЈСОСКИ Спид бајк 1:00:11
DNF Ивица ГАЦОВСКИ Вело-М  
DNF Јован НАСТОВ МВК Велес  
DNF Виктор КУЗМАНОВСКИ Спид бајк  
DNS Роберт ПАНОВСКИ МВК Велес  
DNS Андреј СТОЈАНОВСКИ Вело-М  
КАДЕТИ
пласман име и презиме клуб време
1 Лука ДИМИТРИЈОСКИ Спид бајк 31:19
2 Давид РИСТОВСКИ МВК Велес 32:25
3 Благој МАРКОВСКИ МВК Велес 33:20
4 Бесим МУСТАФИ Вело-М 33:58
5 Дарко ДИМОВСКИ МВК Велес 35:31
6 Александар ТРАЈКОВ МВК Велес 36:50
7 Бојан РИСТОВ МВК Велес 38:38
8 Леонид СТЕФАНОВСКИ 15 МАЈ 39:12
9 Филип ТЕМЕЛКОВСКИ 15 МАЈ 41:25
10 Воислав ЛАЗАРЕВСКИ 15 МАЈ 41:30
11 Михајло СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 42:50
12 Милош АЛЕКСОВСКИ Вело-М 43:30
13 Филип РИСТЕВСКИ 15 МАЈ 43:55
14 Илија ГЕОРГИЕВСКИ 15 МАЈ 44:30
15 Христијан АТАНАСОВСКИ 15 МАЈ 44:55
МАСТЕРС
пласман име и презиме клуб време
1 Златко ГЕЦОСКИ 15 МАЈ 40:54
2 Љупчо ГЛИГОРОВСКИ 15 МАЈ 45:20
3 Миле СИЛЈАНОВСКИ 15 МАЈ 45:25
    DNS Борче ЈОРДАНОВСКИ Мадал бал  
ХОБИ  
пласман име и презиме време  
1 Мартин БУШИНОСКИ 8:31  
2 Андреј ПРЧКОВ 8:36  
3 Марио ТЕМЕЛКОВСКИ 8:39  

Пропозиции- Трофеј Битола

Организатор: Велосипедска  Федерација на Македонија,  ВК 15 МАЈ и Општинa Битола             
Патека: Кружна  околу градски парк Битола , 
должина 2,5 км                
кадети 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60  минути                           
Дата: 03.03.2019 година
Старт:   (градски парк Битола, спортска сала Боро Чурлевски)     12:00 часот
Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk 15majbitola@gmail.com afrim555@gmail.com  или на 075 309 888
Стартни броеви: 11:00 до 11:45
Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, тркала
28- ци, широчина на волан за  управување не поголема од 50 цм, секој возач со
прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност
Награди: медалји и признанија  за прво пласирани
тројца по категории
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, (У-15 и У-13 се натпреваруваат во категорија
кадети)
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ
Вело-крос
Трошоци: организациони трошоци на терет на
организаторот
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции
учесниците  возат  на сопствена
одговорност

Ранг листа за 2018 – Друмски велосипедизам – 12.10.2018

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 115+5=120 120
2. Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 50+25=75 75
3. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 65+0=65 65
4. Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 35+20=55 55
5. Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 38+15=53 53 Continue reading “Ранг листа за 2018 – Друмски велосипедизам – 12.10.2018”

РЕЗУЛТАТИ – Трофеј 11 ОКТОМВРИ –11.10. 2018

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време

1

Јордан АНДРЕЕВ Цар Симеон – Пловдив 1:25:45

2

Денис ДОБРЕВ Драг-Софија 1:25:58

3

Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 1:25:58

4

Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 1:25:58

5

Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 1:25:58 Continue reading “РЕЗУЛТАТИ – Трофеј 11 ОКТОМВРИ –11.10. 2018”