Ранг листа –Друмски велосипедизам -23.07. 2018

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 90+25=115 115
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 55+0=55 55
3. Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 50+0=50 50 Continue reading “Ранг листа –Друмски велосипедизам -23.07. 2018”

РЕЗУЛТАТИ –Трофеј ИЛИНДЕН –22.07. 2018

 

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време

1

Никола ЛЕВКОВ Вело-М 2:34:06

2

Јордан АНДРЕЕВ Цар Симеон-Пловдив 2:39:14

3

Давид ПЕТРУШЕВСКИ Мадал бал 2:48:22 Continue reading “РЕЗУЛТАТИ –Трофеј ИЛИНДЕН –22.07. 2018”

Трофеј ИЛИНДЕН 2018

                                                       Трофеј ИЛИНДЕН 2018
Организатор:  Општина Илинден и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Спортска сала “Гоце Делчев” Општина Илинден, населено место Ајватовци,Мршевци, Дељадровци, Текија, Миладиновци, Кадино,  Општина Илинден,патеката е кружна должината на кругот е 25 км,

 

за сениори,  4 круга

за јуниори и мастерс  3 круга

за кадети  и жени 2 круга

за У15 1, 1/2 (цел Ајватовци)

за У-13 1 круг.

Дата: 22.07.2018 година (недела) Continue reading “Трофеј ИЛИНДЕН 2018”

Ранг-листа ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ – 09.07.2018

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 75+25=100 100

2.

Александар Марковски Оксежен 50+15=65 65

3.

Лео Кралевски Оксижен 55+10=65 65 Continue reading “Ранг-листа ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ – 09.07.2018”

РЕЗУЛТАТИ Државно првенство МТБ-XCO

РЕЗУЛТАТИ  

  Државно првенство МТБ-XCO- Куманово 08-07-2018

ЕЛИТ

пласман име и презиме клуб време

1

Михаил Тасевски Оксижен 1:26:54

2

Горан Кузмановски Енерџи 1.29:47

3

Александар Марковски Оксежен 1:30:13 Continue reading “РЕЗУЛТАТИ Државно првенство МТБ-XCO”

Државно планинско МТБ првенство на Македонија

Државно планинско МТБ првенство на Македонија
Организатор:   ВК”Кросс Сајклинг Куманово” од Куманово и               Велосипедска Федерација на Македонија
Патека:  Должина на кругот е 3.3км со вкупна елевација од 142м. 

Сениори 6 круга
Јуниори, Жени и Мастерс 5 круга
Кадети 4 круга

 

Дата: 08 JУЛИ 2018 – недела  
Старт: во 12.00 часот
Категории: СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС и ЖЕНИ
Пријава: secretary@cfm.org.mk;  emil-ku@hotmail.com  или на 070-258-410 Од 10 -11.30 ч на самата стартна целна рамнина
Стартни броеви:                   10:00 до 11:30 Continue reading “Државно планинско МТБ првенство на Македонија”