Monthly Archives: September 2018

Ранг листа – 24.09. 2018 – Друмски велосипедизам

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 115+0=115 115
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 55+10=65 65
3. Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 50+0=50 50

РЕЗУЛТАТИ –Трофеј КАЛЕ –23.09. 2018

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време

1

Денис ДОБРЕВ Драг-Софија 1:23:40

2

Левент РИФАТ Адреналин 1:24:29

3

Кирил МАРКОВСКИ Вело-М 1:24:31

Ранг-листа 24.09.2018 – Планински велосипедизам

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 100+25=125 125

2.

Александар Марковски Оксежен 65+15=80 80

3.

Лео Кралевски Оксижен 65+7=72 72

Резултати Кучково

РЕЗУЛТАТИ Кучково 2018

СЕНИОРИ

Пласман Натпреварувач Клуб Време

1

Михаил Тасевски Оксижен Скопје

1:22:47

2

Александар Ѓуровиќ Оксижен Скопје

1:23:09

3

Александар Марковски Оксижен Скопје

1:25:06

Трофеј КАЛЕ 2018

                                                       Трофеј КАЛЕ 2018
Организатор:  Агенција за млади и спорт, Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Енерџи.
Патека:    Круг окулу Скопското КалеСтарт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност) → Ул. Лазар Личеноски →(круг окулу Скопското кале), при што кругот во должина од 3400 метри се комплетира →         Цел: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност).

сениори 15 круга
јуниори 12 круга
мастерс 10 круга
кадети 8  круга
жени 7  круга
У-15 6  круга
У-13 4  круга

 

Дата: 23.09.2018 година

КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

 

КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

Организатор:   ПВК”Оксижен” од Скопје и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Локалитет КУЧКОВО во близина на крстот кај полигонот, должина на кругот е 4 км.

Сениори  7 круга
Јуниори 6 круга     
Мастерс  5 круга
Жени 4 круга
Кадети 4 круга
Хоби 3 круга

 

 

 

Дата: 23-ти СЕПТЕМВРИ 2018-недела

РЕЗУЛТАТИ ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО МТБ-DHL-ПРИЛЕП – 02-09-2018

РЕЗУЛТАТИ  

  ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО МТБ-DHL

ЕЛИТ

пласман име и презиме клуб време

1

Александар Николовски

Екстрим БТ

3:04.03

2

Боби Ивановски

Екстрим БТ

3:05.62

3

Оливер Цветкоски

Екстрим БТ

3:06.34

Балкански Шампионат друмска трка – резултати во живо

LOGO VMF1


Балкански Шампионат Хронометар – резултати во живо