Ранг-листа за 2018 година – ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ – 09.10.2018

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 125+25=150 150

2.

Александар Марковски Оксежен 80+15=95 95

3.

Лео Кралевски Оксижен 72+6=78 78 Continue reading “Ранг-листа за 2018 година – ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ – 09.10.2018”

РЕЗУЛТАТИ – Гази Баба 2018

РЕЗУЛТАТИ Гази Баба 2018

СЕНИОРИ

Пласман Натпреварувач Клуб Време

1

Демир Мулиќ МФР-Темпо –  Црна Гора 01:29:55

2

Михаил Тасевски Оксижен Скопје 01:30:21

3

Александар Ѓуровиќ Оксижен Скопје 01:36:16 Continue reading “РЕЗУЛТАТИ – Гази Баба 2018”

Пропозиции – Трофеј 11 Октомври – Куманово

                                                       Трофеј 11 Октомври – Куманово
Организатор:  Велосипедска  Федерација на Македонија,  ВК Вело-М и Општински сојуз на спортовина Куманово
Патека:  Круг по булевар Октомвриска револуција и – 3-та Македонска ударна бригада Старт: пред спортска сала Куманово  булевар Октомвриска револуција  → 3-та Македонска ударна бригада                                        кругот е во должина од 3 900 метри.

сениори 15 круга
јуниори 13 круга
мастерс 11 круга
кадети 9 круга
жени 8 круга
У-15 7 круга
У-13 5 круга

 

Дата: 11.10.2018 година Continue reading “Пропозиции – Трофеј 11 Октомври – Куманово”

Пропозиции за трка “Гази Баба” – 07.10.2018

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија, Технички организатор, Велосипедски Клуб ”Енерџи” од Скопје.
Место: Рекреативен центар Гази Баба, трим патека, над стадионот на Металург. Општина Гази Баба.
Датум: 07.10.2018 Continue reading “Пропозиции за трка “Гази Баба” – 07.10.2018”

Ранг листа – 24.09. 2018 – Друмски велосипедизам

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 115+0=115 115
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 55+10=65 65
3. Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 50+0=50 50 Continue reading “Ранг листа – 24.09. 2018 – Друмски велосипедизам”

РЕЗУЛТАТИ –Трофеј КАЛЕ –23.09. 2018

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време

1

Денис ДОБРЕВ Драг-Софија 1:23:40

2

Левент РИФАТ Адреналин 1:24:29

3

Кирил МАРКОВСКИ Вело-М 1:24:31 Continue reading “РЕЗУЛТАТИ –Трофеј КАЛЕ –23.09. 2018”

Ранг-листа 24.09.2018 – Планински велосипедизам

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 100+25=125 125

2.

Александар Марковски Оксежен 65+15=80 80

3.

Лео Кралевски Оксижен 65+7=72 72 Continue reading “Ранг-листа 24.09.2018 – Планински велосипедизам”

Трофеј КАЛЕ 2018

                                                       Трофеј КАЛЕ 2018
Организатор:  Агенција за млади и спорт, Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Енерџи.
Патека:    Круг окулу Скопското КалеСтарт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност) → Ул. Лазар Личеноски →(круг окулу Скопското кале), при што кругот во должина од 3400 метри се комплетира →         Цел: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност).

сениори 15 круга
јуниори 12 круга
мастерс 10 круга
кадети 8  круга
жени 7  круга
У-15 6  круга
У-13 4  круга

 

Дата: 23.09.2018 година Continue reading “Трофеј КАЛЕ 2018”

КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

 

КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

Организатор:   ПВК”Оксижен” од Скопје и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Локалитет КУЧКОВО во близина на крстот кај полигонот, должина на кругот е 4 км.

Сениори  7 круга
Јуниори 6 круга     
Мастерс  5 круга
Жени 4 круга
Кадети 4 круга
Хоби 3 круга

 

 

 

Дата: 23-ти СЕПТЕМВРИ 2018-недела Continue reading “КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018””